Hírek

A portugál klasszis Mészöly Kálmánt idézte

Az 1966-os, mára legendássá váló Magyarország-Brazília 3-1-es világbajnoki mérkőzésen Mészöly Kálmán önfeláldozóan vetődött egy labdára, amibe belesérült. Baróti Lajos szövetségi kapitány is beszalad a pályára, a riporter törést emlegetett.

Az ősszel, november 21-én, 81 éves korában elhunyt „Szőke Szikla” ennek ellenére rövid ápolást követően felkötött vállal visszatért a pályára, mivel az akkor szabályok szerint akkor még nem lehetett cserélni, ezért nem akarta hátrányba hozni a válogatottat. Az angol szpíker nem hitte el, ami történt, megkérdőjelezte, hogy valaha látott már ilyet.

Mindezt azért írtuk le, mert a modern futballban ugyan lehet már cserélni, ám a Mészölyhöz hasonlóan szintén belső védő poszton játszó Pepe a szombati Marokkó-Portugália (1-0) vb-negyeddöntőn hasonlóan járt, vitte véghez ugyanezt a hőstettet.

A portugál válogatott klasszisa mérkőzés hajrájában megsérült, eltörött a jobb alkarja, a singcsontját kezelték, kötötték be, de így is végig a pályán maradt, sőt, a végén a fejese alig szállt a kapu mellé, majdnem kiegyenlítette a találkozót – írta az ojogo.pt a Portugál Labdarúgó-szövetség közleményére hivatkozva.

A világbajnokság további programja:

elődöntő:

  • december 13., kedd:
    Horvátország-Argentína, Luszail 20.00
  • december 14., szerda:
    Marokkó-Franciaország, al-Hor 20.00

bronzmérkőzés,

  • december 17., szombat:
    az elődöntők vesztesei, al-Rajjan (Halifa Stadion) 16.00

döntő, december 18., vasárnap:

  • az elődöntők győztesei, Luszail 16.00
Olvasói sztorik