Hírek

Harry Kane vigaszdíja nem biztos, hogy boldogít

A címvédő Franciaország jutott be utolsóként a négy közé a katari labdarúgó-világbajnokságon. A szombati második mérkőzésen a franciák kétszer is vezetést szereztek, az angolok pedig két büntetővel válaszolhattak, de Harry Kane csak az elsőt értékesítette, a másodikat a kapu fölé bombázta a 84. percben (1-2). A szerdai elődöntőben Marokkó lesz Franciaország ellenfele.

A Tottenham támadójának nyilván keserű a szája íze, és az sem vígasztalja, hogy az első, sikeres tizenegyesével az 53. gólját szerezte az angol válogatottban, amivel beállította Wayne Rooney nemzeti gólrekordját. Ha a másodikat is belövi egyedüli csúcstartó lehetne.

Érdemes tudni, hogy míg Rooneynak 120-, Kane-nek csak 80 meccs kellett ehhez.

Harry Kane egyébként 11. alkalommal vezette csapatkapitányként az angol válogatottat világbajnoki mérkőzésre, amivel viszont egyedülálló rekorder immár.

A mérkőzésen a franciáknál is dőltek a rekordok:

  • Olivier Giroud szintén a legeredményesebb, csak éppen a francia labdarúgó-válogatottban. A fejjel szerzett végül győztes találata szintén az 53. a nemzeti tizenegyben, amit 118 mérkőzésen ért el.
  • Ez a találat egyébként a franciák  200. gólja volt a nagy tornákon (vb, Eb).
  • Antoine Griezmann ezen a mérkőzésen két gólpasszt jegyzett, és mivel ezen a téren is vezetnek statisztikákat, immár azt is tudhatjuk, hogy 28 gólpassznál jár a válogatottban, amivel megelőzte Thierry Henryt (26) és Zinédine Zidane-t (26).
  • Ha csak a nagy tornákat vesszük figyelembe, abban is Griezmann a valaha volt legjobb francia, hiszen 18 vb-, Eb-gólban játszott főszerepet (11 gól, 7 gólpassz). Szombati két asszisztjával az 1958-as világbajnokság gólkirályát, Just Fontaine (13 gól, 3 gólpassz) előzte meg.
Olvasói sztorik