Hírek

Pelé megható üzenetben vigasztalta Neymart a brazilok váratlan vb-búcsúja után

Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto / Getty Images
Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto / Getty Images

Bár mindenki Brazíliát tartotta a katari világbajnokság legnagyobb esélyesének, a negyeddöntő ismét bebizonyította, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet: a 0-0-s rendes játékidőt követően Neymar ugyan vezetést szerzett a dél-amerikaiaknak a hosszabbításban, de a horvátok az egyetlen kaput eltaláló lövésükből kiegyenlítettek, majd a tizenegyeseknél kiharcolták a továbbjutást.

Ami biztos, hogy a szövetségi kapitány, Tite tartotta magát korábbi ígéretéhez, és távozik a csapat éléről. De az sem kizárt, hogy a csapat legnagyobb sztárja, a 30 éves Neymar sem lép már pályára többet a válogatottban, de ezt még ő maga sem tudta egyelőre megmondani. A Horvátország elleni góljával ugyanakkor beállította Pelé brazil válogatottsági gólrekordját (77 találatig jutottak mindketten), minden idők egyik legnagyobb focistája pedig az Instagram-oldalán próbálta meg vigasztalni Neymart.

„Láttalak felnőni, szurkoltam neked minden nap, most pedig végre gratulálhatok neked, hogy beállítottad a gólrekordomat a nemzeti csapatban. Mindketten tudjuk, hogy ez jóval több, mint egy szám. Nekünk, sportolóknak, a legnagyobb teljesítmény az, ha másokat tudunk inspirálni. A csapattársainkat, a következő generációkat, mindenkit, aki szereti a sportágunkat.

Sajnos ez most nem a legboldogabb nap volt számunkra, de te mindig is tömegeket sarkallsz majd arra, hogy megpróbáljanak olyanok lenni, mint amilyen te vagy. Megtanultam, hogy az idő múlásával nő az örökségünk. A rekordomat közel ötven éve állítottam fel, azóta senki sem tudta beállítani. Neked, fiú, sikerült.

Megmutatja a nagyszerűségedet. Te is, én is tudom, hogy nincs az a szám, ami felülmúlja azt, hogy a hazánkat képviselhetjük. 82 éves vagyok, remélem, hogy így vagy úgy, de tudtam rád hatással lenni. De még inkább bízom benne, hogy amit most elértél arra ösztönöz másokat, hogy nekivágjanak minden olyan kihívásnak, amiről azt gondolják, lehetetlen teljesíteni. Még közel sem teljes az örökséged. Inspirálj minket továbbra is. Én ezután is magasba emelt karokkal ünnepelem majd minden egyes gólodat, ahogy tettem ezt azóta, mióta a pályán vagy” – írta a jelenleg kórházban kezelt Pelé, aki a labdarúgás egyetlen háromszoros világbajnoka.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pelé (@pele) által megosztott bejegyzés

Neymar kifejezetten pechesnek mondható, ami a válogatott szereplését illeti. 2014-ben, a hazai világbajnokságon megsérült, így lemaradt a végjátékról, 2019-ben egy felkészülési mérkőzésen dőlt ki, így lemaradt a hazai Copa Américáról, amit meg is nyert Brazília. A nemzeti csapattal így egy olimpiai bajnoki címe, egy Konföderációs Kupa-győzelme, és egy Copa-ezüstje van.

Olvasói sztorik