Hírek

A holland csodacsere korábban is szerzett már gólt hasonlóan fineszes szabadrúgásból

Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP
Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

Ha van tökös csapat, akkor a hollandokra maximálisan illik a jelző azok után, amit az Argentína elleni vb-negyeddöntő rendes játékidejének legvégén bemutattak. Louis van Gaal csapata ígéretes helyről kapott szabadrúgást, amit sikerült egészen kreatívan megoldani: Teun Koopmeiners lepasszolta a labdát a sorfal mellett helyezkedő Wout Weghorstnak, ő pedig befordult a védő mellett, és a hálóba gurítva kiharcolta a hosszabbítást.

A 30 éves holland csatár lőtt már gólt kisértetiesen hasonló szabadrúgás-variáció után, 2020 októberében a Wolfsburg játékosaként ugyanígy megkapta a legurított labdát a Bielefeld elleni Bundesliga-bajnokin, és akkor sem hibázott.

Sokaknak bevillant, hogy az argentinok is szereztek egy trükkös szabadrúgásgólt anno: az 1998-as vébén Juan Sebastian Verón és Javier Zanetti verte át nagyon az angolokat a nyolcaddöntős meccsen.

Négy évvel korábban, az Egyesült Államokban rendezett tornán pedig a svéd Tomas Brolin talált be a románok ellen egy fineszes szabadrúgásból a negyeddöntőben.

A svédek továbbmentek, ahogy a Zanetti-féle argentin csapat is 98-ban, a hollandok viszont hiába jöttek vissza kétgólos hátrányból, tizenegyesekkel Argentína került az elődöntőbe, ahol Horvátországgal találkozik majd. Weghorst azért is lehetett nagyon szomorú, mert csereként beállva két gólt is szerzett, valamint a tizenegyesét is belőtte, de ez sem volt elég.

Olvasói sztorik