Hírek

Katari főszervező az építkezések során meghalt munkásokról: „A halál az élet természetes velejárója”

Barrington Coombs/Getty Images
Barrington Coombs/Getty Images

Továbbra is bőszen kritizálja a közvélemény a katari világbajnokság rendezőit. Újabban leginkább azért, mert több szurkoló elmondása szerint sem megfelelőek a biztosított körülmények, ráadásul egyre-másra jönnek olyan hírek is, hogy szivárványos zászlókat, pólókat koboznak el a hatóságok, ráadásul sört sem árulnak a stadionokban.

A legtöbb támadást ugyanakkor még mindig azért kapja Katar, mert korábban feltárták, hogy a vébére készülő infrastruktúra építkezései során embertelen körülmények között foglalkoztattak migráns munkavállalókat, akik közül többen is életüket vesztették a torna előkészületei során. Ezek a hangok most újra felerősödtek, miután a The Athletic megírta, hogy a napokban lezuhant és meghalt egy filippínó munkás, amikor a szaúdi válogatottt által edzőbázisként használt üdülőhely egyik épületén dolgozott.

Megkérdezték az esetről a torna egyik főszervezőjét, Nasser Al Khatert is, aki a BBC szerint eléggé zokon vette a kérdést.

Erről akar most beszélni? Úgy értem, a halál az élet természetes velejárója, akkor is ha munka közben történik, és akkor is, ha álmunkban

– kezdte fejtegetni, majd úgy folytatta:

Meghalt egy munkás. Részvétünk a családjának. De furcsa, hogy az első kérdésében erre koncentrál.

Al Khater ezután még arról beszélt, hogy mindenki a munkások helyzetével és az építkezések során bekövetkezett halálával jön, de minden, ami ezekkel kapcsolatban korábban megjelent, hamis információ. Ezzel együtt pedig azt mondta, csalódott, hogy a média képviselői is ennyire rá vannak állva a témára.

Olvasói sztorik