Hírek

Mezey György szerint a brazilok dédelgetett, agyontetovált, festett hajú sztárok, akiket helyre kéne rakni

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mezey György a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

Több válogatottról is rendkívül negatív véleményt közölt, az angolokat például semmire sem tartja, de a portugálokról is hasonlóan beszélt, csak hozzátette, hogy ők legalább képesek a jó játékra. Ennek ellenére Marokkó ellen sima továbbjutást jósolt, megjegyezve, hogy az afrikai csapat szintjét a magyar válogatott is hozni tudná.  A belgák és németek esetében viszont konkrétabban fogalmazott.

„Mintha a játékosok nem álltak volna be Hans-Dieter Flick mögé. Ez egy nagyon kényes mondat, de ki merem jelenteni. A belgák pedig fáradtak voltak, én ezzel magyarázom a sikertelenségüket. Szétestek idegileg, pszichikailag, mindenhogyan.

– idézte a Nemzeti Sport a korábbi szakembert.

Bár az angolokat is keményen kritizálta Mezey, a legnagyobb beszólást a braziloknak tartogatta, akiknek egy nagy pofont kívánt.

Ha lenne egy olyan csapat, amely jól pofán vágná őket… ha valaki a sok dédelgetett, agyontetovált, festett hajú sztárt egy kicsit helyrerakná, a braziloknak végük lenne. De ilyen pofont még nem kaptak.

Mezey szerint pofont nem a jelenleg leszálló ágban levő horvátoktól kapják majd, de talán a franciák meg tudnák szorongatni a brazilokat. Ennek ellenére megérzése szerint a címvédés elmarad majd Katarban.

Olvasói sztorik