Hírek

„Nem fogok bocsánatot kérni a kultúránkért” – a brazilok továbbra is tánccal ünneplik a góljaikat

Robert Cianflone/Getty Images
Robert Cianflone/Getty Images

Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya a horvátok elleni meccs előtti sajtótájékoztatón mondta el, hogy nem hagyják abba a táncolós gólörömöket.

Szinte mindegyik világbajnokság kapcsán fölmerül, hogy egyesek szerint a brazilok tiszteletlenek, amikort táncolva ünneplik a góljaikat. A brazilok számára azonban ez inkább a játék és a szórakozás ünneplése. A Dél-Korea ellen négyszer is nagyot táncoló brazilok kapcsán többen is újra felvetették, hogy megalázó lehet az ellenfelek számára, azonban Tite a Horvátország elleni negyeddöntő előtt kitért a kérdésre.

A fiatalabb generációval ez köt össze, akár az unokáim is lehetnének. Ha táncolnom kell, hogy kialakuljon közöttünk a kötelék, akkor továbbra is táncolni fogok. Nem fogok bocsánatot kérni, amikor a kultúránk része, hogy táncolunk és jól érezzük magunkat.

Nem foglalkozom olyanokkal, akik nem ismerik a brazil hagyományokat úgy, ahogyan én. Azokkal akarom ezt a köteléket tartani, akik tudják, mennyire tisztelem a történelmünket. Értük dobog a szívem. Rengeteg gyerek tánccal ünnepli a gólját, mert ez a brazil kultúra része. Nem tiszteletlenség, ezek vagyunk mi. Ha gólt szerzünk, megünnepeljük”

– mondta a 61 éves Tite, aki a harmadik brazil gólnál szintén beszállt a tánba a nyolcaddöntőben.

Az újabb brazil táncra péntek délután kerülhet sor, a Horvátország elleni negyeddöntőben. A mérkőzés 16:00-kor kezdődik, majd a győztes ellenfelére is fény derül az este nyolckor kezdődő Hollandia-Argentína összecsapással.

Olvasói sztorik