Hírek

A mexikói parlamentben indítvány van arról, hogy kitiltsák Lionel Messit az országból

JUAN MABROMATA / AFP
JUAN MABROMATA / AFP

Lionel Messi kitiltásáról adtak be indítványt a mexikói parlamentben.

Argentína sztárjátékosa a Mexikó ellen 2-0-ra megnyert csoportmérkőzés után bosszantotta föl az ellenfél nemzet tagjait, miután kikerült róla egy videó, amin megrúgott egy mezt. A felvételen az látható, hogy a PSG támadója leveszi a cipőjét és egy földön heverő mexikói mezt megrúg, korábban pedig talán rá is ugrott.

A világbajnok bokszoló, Saúl Canelo Álvarez azt írta ki a közösségi oldalán, hogy Messi jobb, ha soha nem találkozik vele, de sokan mások is feldühödtek a felvételeken. Közöttük van María Clemente García Moreno is, aki beadott egy indítványt a parlamentbe, hogy többé ne engedjék be Messit az orszégba.

A kongresszus képviselői tisztelettel felszólítják a külügyminisztériumot, hogy adjon ki nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy az argentin és spanyol állampolgárságú Lionel Andrés Messi Cuccittini nemkívánatos személy a Mexikói Egyesült Államok területén.

A felszólítás oka, hogy az említett személy nyilvánvalóan megvetően és tiszteletlenül bánt Mexikóval a FIFA által megrendezett világbajnokságon, 2022. november 26-án”

– idézi a Sport Bible García indítványát.

Az indítvány jóváhagyása esetén az argentin csapatkapitány többet nem léphetne be Mexikóba, semmilyen körülmények között sem.

Kapcsolódó
„Messi imádkozhat, hogy sose találkozzunk" – nagy verést ígér a világbajnok bokszoló
Tiszteletlen volt Mexikó mezével az argentin klasszis, Saúl Canelo Álvarez pedig nem felejt.
Olvasói sztorik