Hírek

Sosem történt még hasonló a focivébéken

Stefan Matzke - sampics / Corbis via Getty Images
Stefan Matzke - sampics / Corbis via Getty Images

A katari világbajnokság nyolcaddöntőinek talán legváratlanabb eredménye volt, hogy a gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követően Marokkó kiejtette Spanyolországot. A spanyolok nemhogy a meccsen, de a büntetőpontról sem tudtak a kapuba találni, Pablo Sarabia, Carlos Soler és Sergio Busquets is kihagyta a maga próbálkozását.

A spanyolok kiesésével az is eldőlt, hogy abból a csoportból, amelyben Németország is szerepelt, egyetlen válogatott sem lesz ott a negyeddöntőben. Ilyen korábban még sosem fordult elő az Opta statisztikái szerint.

A négyszeres világbajnok németekkel eleve 2018-ban esett meg először, hogy kiestek volna a csoportkörben, és előtte is csak 1938-ban végeztek a legjobb nyolcon kívül, amikor egyenes kieséses torna volt a vb – a későbbi ezüstérmes Magyarországtól kaptak ki a 16 között. Négy évvel ezelőtt Svédország és Mexikó jutott tovább a németek csoportjából, a svédek pedig a negyeddöntőig mentek, ahol Angliától kaptak ki.

Idén Japán és Spanyolország előzte meg a német válogatottat, érdekes módon mindkét csapat tizenegyesekkel bukott el a legjobb 16 között: előbbi Horvátország, utóbbi pedig Marokkó ellen.

Ami a katari negyeddöntőket illeti, így fest a további program:

december 9., péntek:
Horvátország-Brazília, al-Rajjan (Egyetemvárosi Stadion) 16.00
Hollandia-Argentína, Luszail 20.00

december 10., szombat:
Marokkó-Portugália, Doha (al-Tumama Stadion) 16.00
Anglia-Franciaország, al-Hor 20.00

Olvasói sztorik