Hírek

Beteg játékos helyett a maffiózó fia játszik a nyolcaddöntőben?

Goran StanzlPixsell/MB Media/Getty Images
Goran StanzlPixsell/MB Media/Getty Images

Horvát sajtóértesülések szerint Borna Barisic kezd a Japán elleni nyolcaddöntőben.

A tornán eddig alapembernek számító Borna Sosa végigjátszotta mindhárom csoportmérkőzést, de a horvátok szerint egy vírusos fertőzés leterítette a lábáról. Az már kiderült, hogy nem koronavírusról van szó, arról viszont még mennek a találgatások, hogy mi lesz a megoldás, mert Barisic mellett opció lehet Josko Gvardiol bal szélre állítása is.

Az angol bulvárlap, a Daily Star azonban tudni véli, hogy biztosan Barisic lesz a megoldás, mivel az édesapja, Stipe egy félelmetes maffiavezér, ezért Zlatko Dalic szövetségi kapitány fél tőle annyira, hogy ne a fiát nevezze be.

A lap szerint a Moly néven emlegetett hírhedt gengszter megtorolná, ha nem a fia kapna lehetőséget, Dalic pedig retteg tőle. Bár a Daily Star szerint a Dinamo Zagreb korábbi elnökét Zdravko Mamicot a maffiózó próbálta megöletni, amikor 2017-ben lábon lőtték Bosznia-Hercegovinában, a horvátok szerint erre semmi bizonyíték. A Daily Star szerint Stipe Barisicot ezért ítélték tíz évre börtönre, de az Index.hr ezt cáfolta.

Ez nem igaz, egy teljesen másik ügy miatt kapott tíz hónapot, amikor titkos információkkal kereskedett.

A horvátok hétfőn játszanak Japán ellen a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében, egyelőre kérdéses, milyen összeállításban.

Olvasói sztorik