Hírek

A hatalmasat hibázó ausztrál kapusba klubtársa rúgott bele egy szép nagyot

MANAN VATSYAYANA / AFP
MANAN VATSYAYANA / AFP

Ausztráliának a hosszabbításban labdája volt a 2-2-höz az Argentína elleni vb-nyolcaddöntőben, ám a 18 éves Garang Kuol helyzetét Emiliano Martínez kivédte, így a kétszeres világbajnok jutott a nyolc közé.

Az argentin győzelemhez kellett Mat Ryan hibája: az ausztrál kapus a második gól előtt a 16-oson belül veszítette el a labdát, ezt pedig Julian Álvarez megbüntette.

A gólra kárövendően reagált Ryan klubtársa, a lengyel Kamil Grabara, aki azt írta a Twitteren, biztos a politika tehet róla, hogy Ryan ekkorát hibázott. Ezzel utalt arra, hogy Ryan korábba azt mondta, Grabara nem azért lett a dán Köbenhavn első számú kapusa, mert olyan jók a képességei, hanem mert a klub politikáját tartja szem előtt az edző, és mert így próbálják feljebb srófolni az árát, mielőtt eladják.

A bejegyzés nem mindenkinek nyerte el a tetszését, sokan kritizáltak Grabarát, hogy a csapattársába rúgott bele, volt olyan is, aki összegyűjtötte a lengyel kapus nagy hibáit, amiből gólokat kaptak a csapatai.

De Grabara Wikipedia-oldala sem úszta meg, néhány bosszús ausztrál drukker elhordta mindenfélének.

Őszintén szólva nem lepődtem meg. De nem igazán érdekel a véleménye

– reagált Ryan, amikor arról kérdezték, mit szól Grabara bejegyzéséhez.

A 30 éves Ryan hozzátette, a válogatottbeli csapattársai egyből igyekeztek vigasztalni, és emlékeztették arra, mennyi mindent tett a csapatért a vb folyamán. Ausztrália 2006 után másodszor jutott túl a csoportjából, és ahogy 16 éve, most is egygólos vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben. Akkor a későbbi győztes olaszoktól kaptak ki 1-0-ra Francesco Totti büntetőjével.

Grabara egyébként szintén ott van a vébén, de egyelőre nem kapott lehetőséget, mivel Wojciech Szczesny elsőrangú teljesítményt nyújtott a lengyel kapuban. A lengyel csapat vasárnap 16 órától a címvédő franciákkal játszik a nyolcaddöntőben.

Olvasói sztorik