Hírek

Kiakadtak a drukkerek, mert a ghánai játékos elkérte Luis Suárez mezét

Clive Mason / Getty Images
Clive Mason / Getty Images

Luis Suárezt nagyon nem kedvelik a ghánai szurkolók. Még 2010-ben, a negyeddöntőben találkozott Uruguayjal az afrikai válogatott, az 1-1-es rendes játékidőt követő hosszabbítás legvégén pedig kézzel hárított egy gólba tartó lövés a csatár, akit ezért kiállítottak, Ghána pedig büntetőt lőhetett, Asamoah Gyan azonban a lécet találta el – a tizenegyespárbajt végül Uruguay nyerte meg.

Most a csoportkör utolsó fordulójában találkozott egymással a két csapat, Uruguay pedig ismét nyert (2-0-ra), de a két válogatott együtt esett ki a vb-ről, Portugália és Dél-Korea ment tovább a H jelű négyesből. Míg a társak közül többen a játékvezetővel vitatkoztak, Luis Suárez a ghánaiak középpályásával, Thomas Partey-val cserélt mezt.

Ezen pedig kiakadtak a ghánai szurkolók, többen is kritizálták az Arsenal játékosát, volt, aki azt írta, többet nem szabadna meghívni a válogatottba.

Az persze nem elhanyagolható információ, hogy Partey és Suárez egy ideig csapattársak voltak az Atlético Madridnál, mielőtt a ghánai a Premier League-be szerződött. Innen nézve semmi meglepő nincs abban, hogy a találkozót követően mezt cseréltek.

A ghánai drukkerek mindenesetre a kiesést követően is bizonyították, hogy nem felejtik 2010-et, ugyanis csapatuk búcsúja ellenére is többen vidáman táncoltak és énekeltek, amiért Uruguay számára is véget ért a vb.

Olvasói sztorik