Hírek

Pofára esett a vébén, de már az Eb-re készül a magyarok leendő ellenfele

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP
A svájci válogatott 3-2-re legyőzte a szerb csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának utolsó fordulójában, és továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. Szerbia nyeretlenül búcsúzott, Dragan Stojkovic szerint sok volt a sérült, és a küzdeni akarás önmagában kevés volt.

„Nos, az biztos, hogy ha három meccsen nyolc gólt kap egy csapat, az már túl sok. és ez persze ez nem csak a védelem hibája, hanem a csatároké és a középpályásoké is. Nehéz bármit is mondani, nagyon csalódottak vagyunk. tovább akartunk jutni, de nem sikerült” – mondta a mérkőzést követően Dusan Tadic, az Ajax játékosa.

Aleksandar Mitrovic szerint az öltözőben nagy csend honolt, ez a vereség és a kiesés mindenki számára súlyos pillanat volt.

„Mindent megtettünk, de a maximum sem volt elég. Csalódottak vagyunk. Amikor ment a szekér, ömlöttek a dicséretek.

Most jönnek a kritikát, ezeket sztoikus nyugalommal kell viselnünk. Svájc jobb volt, és megérdemelte a továbbjutást

– mondta a Fulham támadója.

A szerb közszolgálati televízió szakértője, a korábbi háromszoros jugoszláv válogatott csatár, Rade Bogdanovic is csalódott volt.

„Sajnos a rendszerünk nagyon kockázatos, mert mi vagyunk az egyetlenek, akik komolyabb védők nélkül futballozunk. Ez a vébé megmutatta, hogy nem tolerálja ezt a játékmódot. Ami a selejtezőben eredményt hozott, az itt nem vált be” – vélte.

Dragan Stojkovic szövetségi kapitány is gratulált Svájcnak a megérdemelt győzelemhez, majd sorolni kezdte a problémákat, elsősorban a rengeteg sérülést.

„Mindent megtettünk, hogy visszahozzuk a sérültjeinket, de ez túl nagy probléma volt számunkra. A fiúk küzdöttek, mindent beleadtak, de egy világbajnokságon ez kevés volt” – mondta. Esetleges lemondása nem került szóba, sőt, már előre tekintett.

„Megkezdjük a felkészülést az Európa-bajnokságra, hiszen az is egy olyan verseny, amelyen 24 éve nem szerepeltünk” – tette hozzá.

Szerbia tavasztól a magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepel majd.

A mérkőzésen volt egy olyan pillanat, amikor a svájciak középpályása, az albán származású Granit Xhaka és a szerb kispad között összetűzésre került sor. A svájci magyarázott, majd nadrágját megmarkolva üzent a pálya szélére.

Egy videofelvétel szerint Stojkovic erre nagyon felbosszantotta magát, és Xhaka édesanyját emlegetve válaszolt.

Lehet, hogy volt ilyen, nem tudom pontosan megmondani, mi történt. Tudod, néha akad feszültség, trágár szavakat vágunk egymáshoz. De semmi különös, ez teljesen normális.

Olvasói sztorik