Hírek

„Igazi katasztrófa” – lehet, hogy többet nem látjuk Thomas Müllert a válogatottban

Rico Brouwer / Soccrates / Getty Images
Rico Brouwer / Soccrates / Getty Images

Könnyen elképzelhető, hogy a Costa Rica elleni 4-2-es győzelem volt Thomas Müller utolsó mérkőzése a német labdarúgó-válogatottban. A csapat ezzel is kiesett a katari világbajnokságról, mert csak a harmadik helyet szerezte meg Japán és Spanyolország mögött.

A 33 éves Müller az ARD-nek nyilatkozott a meccs után, és elhintette, hogy búcsúzik a német válogatottól.

„Igazi katasztrófa. Nem tudnám pontosan megmondani, mi történt.

Ha ez volt az utolsó mérkőzésem a válogatottban, akkor szeretnék néhány szót szólni a szurkolóknak, akik évek óta támogattak. Óriási megtiszteltetés volt.

Kedves mindenki, köszönöm szépen, hihetetlen pillanatokat éltünk át együtt. Mindig igyekeztem a szívemet a pályán hagyni. Néha örömkönnyek követték a megmozdulásaimat, máskor a fájdalom látszódott az emberek arcán. Amiben mindenki biztos lehet, tiszta szívből csináltam” – mondta a játékos.

Thomas Müller 2010 márciusában debütált a nemzeti csapatban, amelyben összesen 121-szer lépett pályára, ezeken 44 gólt szerzett. Részese volt a 2014-es világbajnoki győzelemnek, a 2010-es világbajnoki bronznak, és a 2012-es Eb-harmadik helynek is. A vébéken 19 mérkőzésen tíz találata és hat gólpassza van.

Olvasói sztorik