Hírek

Ronaldo zokon vehette a cserét és beszólt valakinek

JUNG Yeon-je / AFP
JUNG Yeon-je / AFP

Nem élete mérkőzést játszotta Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott klasszisa, akinek mindössze 65 perc jutott a Dél-Korea ellen 2-1-re elveszített csoportmérkőzésen a katari világbajnokság H csoportjának harmadik fordulójában.

A statisztikák szerint mindössze 26-szor ért a labdához, mindössze két párharcot nyert meg, kihagyott egy nagy helyzetet, háromszor lesre futott és nyolcszor labdát veszített.

Nem csoda, hogy Fernando Santos szövetségi kapitány a 65. percben – a biztos továbbjutás miatt minden bizonnyal pihentetés céljából is – lecserélte, ám ezt a támadó kissé zokon vette.

Baromira sietsz, hogy lecserélj

– mondta a tévéfelvételek tanulsága szerint.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón természetesen nem hagyhatták ki az újságírók, hogy a mondattal szembesítsék Fernando Santos szövetségi kapitányt. A szakember azonban elmagyarázta játékosa reakcióját, amely szerinte egyáltalán nem neki szólt.

Nincsenek kétségeim, mert hallottam. Ez volt a válasza egy koreainak, aki sürgette őt, hogy gyorsabban hagyja el a pályát. Ronaldo megértette a cserét, miért ne értette volna meg?

A H csoportból Portugália mellett végül éppen Dél-Korea jutott tovább egy 91. percben szerzett góllal.

H csoport, 3. forduló

Dél-Korea – Portugália 2-1 (1-1)
Ghána – Uruguay 2-0 (2-0)

 

A csoport végeredménye:
1. Portugália 6 pont
2. Dél-Korea 4
3. Uruguay 4
4. Ghána 3

Olvasói sztorik