Hírek

A katari fociszakértők gúnyosan búcsúztatták a kieső németeket

Ina Fassbender / AFP
Ina Fassbender / AFP

A négyszeres világbajnok Németország nem jutott tovább a csoportkörből a katari focivébén, Hansi Flick csapata ugyan nyert Costa Rica ellen, de rosszabb gólkülönbsége miatt a spanyolok mögé szorult.

A német csapat az első meccse után kapott hideget-meleget, amikor a játékosok a szájukat befogva álltak össze a csapatképre, így reagálva arra, hogy a FIFA nem engedte, hogy a csapatkapitány Manuel Neuer szivárványos karszalagban lépjen pályára.

„A kapitányi karszalagot arra akartuk használni, hogy állást foglaljunk a német válogatottban általunk képviselt értékek mellett: a sokszínűség és a kölcsönös tisztelet mellett. Más nemzetekkel együtt azt akartuk, hogy hallathassuk hangunkat. Nem politikai nyilatkozatot akarunk tenni – az emberi jogok ugyanis nem alku tárgyai. Ezt természetesnek kellene venni, de még mindig nem így van. Ezért olyan fontos számunkra ez az üzenet. Megtagadni tőlünk a karszalagot ugyanaz, mint megtagadni tőlünk a hangot” – hangoztatta akkor közleményében a német csapat.

A német búcsú után a katari fociszakértők nem fogták vissza magukat, a szájukat befogva integettek a hazautazó Nationalelfnek.

Olvasói sztorik