Hírek

„Én vagyok az első számú felelős” – egy szövetségi kapitány már bele is bukott a vb-be

Alfredo Estrella / AFP
Alfredo Estrella / AFP

Tata Martino távozik a mexikói labdarúgó-válogatott éléről, ezt maga az argentin edző közölte azt követően, hogy csapata kiesett a csoportkörben. A mexikóiak ugyan 2-1-re legyőzték Szaúd-Arábiát, így pontszámban beérték a második lengyeleket, de rosszabb gólkülönbségük miatt nem jutottak tovább a nyolcaddöntőbe.

Én vagyok az első számú felelős ezért a borzalmas csalódásért. A szerződésem abban a pillanatban lejárt, hogy a játékvezető hármat fújt a sípjába

mondta az újságíróknak a 60 éves Martino.

A mexikói csapat az első két fordulóban, Lengyelország és Argentína ellen egyetlen gólt sem szerzett. Ez különösen úgy volt feltűnő, hogy a kapitányt elég sok kritika érte, miután nem válogatta be a vb-keretbe Javier Hernandezt.

Mexikó az 1994-es világbajnokságtól kezdve mostanáig mindig továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A legutolsó olyan vébé, amin ott volt a válogatott, de már a csoportkörben kiesett, az 1978-as volt.

Martinót 2019-ben nevezték ki a mexikói válogatott élére, a legnagyobb sikerét abban az évben érte el a csapattal az észak- és közép-amerikai csapatnak kiírt Arany Kupa megnyerésével.

Olvasói sztorik