Hírek

Ezen a pár milliméteren múlt a németek kiesése

James Williamson - AMA/Getty Images
James Williamson - AMA/Getty Images

Németország ugyan legyőzte Costa Ricát 4-2-re egy fordulatos mérkőzésen, mégis kiesett a világbajnokságról. A csapat ugyanis azonos pontszámmal végzett a második spanyolokkal, de rosszabb volt a gólkülönbsége, míg az élen meglepetésre Japán végzett.

Japán az E csoport zárófordulójában 2-1-re verte Spanyolországot, igaz, a második góljának jogosságát sokan vitatják világszerte.

Az 51. percben ugyanis nagyon úgy tűnt, hogy a labda elhagyta a pályát, mielőtt Mitoma még középre kanalazta, Tanaka pedig gólt szerzett volna. Victor Gomes, a találkozó dél-afrikai játékvezetője elsőre nem is adta meg, de a VAR-szobában végül úgy döntöttek, hogy érvényes volt a találat, a labda megítélésük szerint még bent volt. Íme:

Ha iksz lett volna a japán-spanyol mérkőzés, akkor a kétgólos győzelmet arató németeké lett volna a második hely, Japán ellen ekkora különbségnél már kedvezett volna nekik a gólarány. Ilyen fordulatos volt egyébként az utolsó forduló, volt olyan szakasza az estének, amikor a spanyolok és a németek is kiesésre álltak, egyszerre.

Németország így két egymást követő világbajnokságról pottyant ki már a csoportkörben. Japán Horvátországgal, Spanyolország pedig Marokkóval találkozik majd a nyolcaddöntőben.

Olvasói sztorik