Hírek

Könnyek közt jelentette be a belga kapitány, hogy távozik a csapat éléről

Gabriel Bouys / AFP
Gabriel Bouys / AFP
Roberto Martínez azt nyilatkozta, hogy ezt a döntést már korábban meghozta, nem azért távozik, mert kiestek a csoportkörben.

A 2018-ban világbajnoki bronzérmes Belgium már a csoportkörben kiesett a katari vébén, Kanada legyőzését és a Marokkó elleni vereséget követően ugyanis csak 0-0-t játszott Horvátországgal, így a csoportja harmadik helyén zárt. A belgák szövetségi kapitánya, Roberto Martínez a lefújás után próbálta pozitív oldalról megközelíteni a történteket:

Ma végre újra önmagunk voltunk. Kanada ellen ugyan nyertünk, de akkor nem. Marokkó ellen pedig megérdemelten kaptunk ki. Nem álltunk még készen. Most több helyzetünk volt, úgyhogy nem, nincs bennem szégyenérzet. Emelt fővel mehetünk haza

– mondta a spanyol edző, aki 2016 óta irányítja a belga válogatottat.

Később aztán sajtótájékoztatót tartott, ahol mindenki a folytatásról kérdezte. Könnyek közt jelentette be, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a belga válogatott élén.

„Nem tudom tovább folytatni. Elköszöntem a játékosoktól és a szakmai stábtól. Befejeztem volna, bármi történik, akár világbajnokok is lehettünk volna. Már a torna előtt meghoztam a döntésemet” – mondta Martínez.

Martínez 79 mérkőzésen irányította a belga válogatottat, a csúcs a 2018-as világbajnoki bronz. Ezeken a találkozókon 56-szor nyert, 13-szor döntetlent játszott és tízszer kikapott a csapat, 2010 szerzett gól mellett 69-et kapott.

Olvasói sztorik