Hírek

„Gólpasszokat ad az ellenfélnek” – egészen bizarr jelenet arról, hogy Maguire szóba került a ghánai parlamentben

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Egészen váratlanul Harry Maguire-ről, a Manchester United és az angol válogatott védőjéről kezdtek el beszélni a ghánai parlamentben. Isaac Adongo volt az elkövető, aki az elnöknek, Mahamudu Bawumiának címezte szavait.

„Harry Maguire egy hátvéd. Leszerelt mindenkit, belevetődött minden lövésbe. Egy időben a világ legjobb védőjének tűnt, a Manchester United pedig leigazolta.

Ő lett a legnagyobb veszély a Manchester United védelmének közepén, a csapattársait szereli, gólpasszokat ad az ellenfélnek. Ha a rivális nem tud gólt szerezni, Maguire megoldja helyettük.

A mi országunkban van egy gazdasági Maguire, akit mindenki a legjobbnak tartott, egyetemen tart előadást. De kérdem én: miért adunk lehetőséget ennek a Maguire-nek, hogy a védelmünk gyenge pontja legyen, hogy a saját kapunkat veszélyeztesse?” – szegezte neki Adongo a kérdést az alelnöknek, a gondolatmenete közben pedig a körülötte ülők többször is harsányan felnevettek.

Harry Maguire-t a szezonban rengeteg kritika érte sok hibája miatt, a manchesteri kispadon is találta magát hamar, a katari világbajnokságon azonban eddig mindegyik meccsen kezdett és egyelőre az angol csapat egyik legbiztosabb pontja. Anglia megnyerte a csoportját, a nyolcaddöntőben Szenegállal találkozik.

Olvasói sztorik