Hírek

Szczesny: 100 euróban fogadtam Messivel, hogy a bíró nem fújja be a tizenegyest

Antonin THUILLIER / AFP
Antonin THUILLIER / AFP

Wojciech Szczesny az amerikai Brad Friedel után a második focikapus lett, aki egy világbajnokságon két tizenegyest is hárítani tudott. A lengyelek kapusa a csoportkör második fordulójában a szaúdi Szalem al-Davszari büntetőjét védte, majd Argentína ellen Lionel Messin is kifogott.

Szczesny tulajdonképpen a saját hibáját javította, mert egy beadásnál elszámolta a labdát, és Messi arcát találta el.

„Rögtön elismertem a bírónak, hogy volt kontakt, de épphogy csak hozzáértem Messi arcához. Szerintem ez nem ért büntetőt, de a bíró máshogy döntött, és el tudom fogadni az ítéletet” – nyilatkozta a lengyelek Juventusban védő kapusa.

Szczesny elárulta, hogy amikor a pályán a játékosok arra vártak, hogyan dönt a holland bíró, azt mondta Messinek, fogad vele 100 euróban, hogy a spori nem fogja befújni a tizenegyest.

Elvesztettem a fogadást. Nem is tudom, ilyet lehet-e csinálni egy vébén, lehet, hogy eltiltanak érte, de nem izgat. Mondjuk nem tervezem, hogy ki is fizetem a 100 eurót, úgy érzem, nem fog hiányozni neki

– mondta nevetve a kapus. Bár a fogadást elvesztette, azt megérezte, hogy Messi hova rúgja a büntetőt, és ez a védés nagyon sokat ért Lengyelországnak, amely végül jobb gólkülönbsége révén kaparintotta meg a második helyet Mexikó előtt.

Szczesny úgy fogalmazott, először fordult elő, hogy egy vereségnek is örülni tudott. Lengyelország a nyolcaddöntőben egy másik favorittal, a címvédő Franciaországgal találkozik majd.

Olvasói sztorik