Hírek

A portugálok hőse elsőre úgy érezte, Ronaldónak kellene adni a gólt

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

A hétfői csoportmeccsen duplázó portugál Bruno Fernandes szerint nem az a fontos, hogy ki szerezte az első góljukat az Uruguay ellen 2-0-ra megnyert találkozón a katari labdarúgó-világbajnokságon, hanem az, hogy győzelmükkel egyben biztosították nyolcaddöntős helyüket.

A portugál válogatott az 54. percben szerzett vezetést, amikor Fernandes balról ívelt a kapu elé, ahol magasan felugorva érkezett Cristiano Ronaldo. Utóbbi azonban nem ért bele fejjel a labdába, amely így is a kapu bal oldalában kötött ki. A gólt Fernandesnek könyvelték el, aki sportszerűen elismerte, hogy akár ötszörös aranylabdás társa is lehetett volna a gólszerző.

„A pályán az volt az érzésem, hogy Cristiano hozzáért a labdához, amit én passzoltam neki. De igazából nem is az a fontos, hogy melyikünk szerezte, hanem az, hogy egy kiváló ellenfelet győztünk le, és ezzel máris továbbjutottunk a következő körbe” – mondta.

A két meccs után hat ponttal álló portugálok a csoportkör zárásaként majd az egy pontot gyűjtött dél-koreai csapattal találkoznak, és Bruno Fernandes szerint azon a meccsen is győzelemre törekednek, valamint a csoportelsőség megszerzésére.

Hasonló célokat fogalmazott meg a portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos is, aki azt is elárulta, hogy a biztos továbbjutás tudatában eszében sincs a dél-koreaiak ellen pihentetni a legjobbjait, és egy rotált kezdőcsapatot kiállítani.

A csoportelsőségünk egyáltalán nem garantált, márpedig mi azért hajtunk. És nem csak Brazília miatt

– tette hozzá Santos, utalva arra, hogy a H csoport második helyezettje majd a G csoport győztesével játszik a nyolcaddöntőben, amely a papírforma alapján a szintén két győzelemmel álló Brazília lesz.

Kapcsolódó
Ronaldónak nem jött be a kamu gólöröm, Kamerun viszont jól járt a kapuscserével – ez történt a vb 9. játéknapján
Brazíliának Neymar nélkül kellett feltörnie a svájci reteszt, Ghána pedig a Portugália elleni bunkerfoci után jól reagált, és ezúttal a megfelelő helyen játszatta legveszélyesebb játékosát. Vb-összefoglaló.
Olvasói sztorik