Hírek

Így vágtak vissza a katari szurkolók a német válogatottnak

Richard Sellers / Getty Images
Richard Sellers / Getty Images

Nagy visszhangja volt, amikor a német labdarúgó-válogatott tagjai a Japán elleni világbajnoki mérkőzésük előtt eltakarták a szájukat a csapatfotón, ezzel jelezve, hogy a FIFA elnémítja őket. Németország ugyanis szivárványos csapatkapitányi karszalaggal lépett volna pályára, de a nemzetközi szövetség szankciókat helyezett kilátásba, így aztán a németek elálltak tőle.

Vasárnap Németország Spanyolországgal játszott csoportrangadót (1-1 lett a vége), amelyen számos katari szurkoló véleményt formált:

Mesut Özil fotóját tartották a magasba, miközben eltakarták a szájukat.

Özil a 2014-ben világbajnok német csapat oszlopos tagja volt, majd a 2018-as vb előtt Törökországban tett látogatást, ahol közös fotó is készült róla és Recep Tayyip Erdoganról. Özilt emiatt rengeteg kritika érte, a német szövetség pedig azzal hárított, hogy szeretne a tornára fókuszálni. Miután Németország szégyenszemre csoportutolsóként kiesett, Özil a közösségi oldalain mutatta meg, milyen rasszista mocskolódásokkal találták meg a közösségi felületein, és arról is beszélt, hogy török származása miatt a sajtó egy része is negatív színben tünteti fel.

Mindezek miatt aztán úgy döntött, hogy 92 mérkőzéssel a lábában, a világbajnoki cím és a 2010-es bronzérem után, még a 30. születésnapja előtt lemondta a válogatottságot.

Olvasói sztorik