Hírek

Túl modern futballt játszik az Inter kapusa, ezért nem kell a kameruni kapitánynak

Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Nagy meglepetést okozott Rigobert Song, a kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a szerbek elleni mérkőzésen első számú kapusát, Andre Onana fegyelmi okokból kitette a csapatból.

Hogy megérte-e, utólag nehéz megmondani, az biztos, hogy a helyére a szaúdi Abhában játszó Devis Epassy került, aki végül három gólt is kapott a G csoportjának második fordulójának összecsapásán (3-3).

A döntetlennel így mindkét csapat egy-egy ponttal várja a zárófordulót, amelyben Szerbia Svájccal, Kamerun pedig Brazíliával mérkőzik meg.

De mi történt Onanával? Song annyit árult el, hogy fegyelmi okok hagyta ki, és egyelőre az sem biztos, hogy maradhat Katarban, lehet, a szakvezetés haza is küldi a vébéről.

„Egyelőre várok, meglátjuk, velünk marad-e. Ez egy bizonyos mértékig rajta is múlik. Ehhez tiszteletben kell tartania a szabályokat” – mondta a játékosként 137-szeres válogatott, 46 éves szakember.

A döntés nagy kockázatvállalás volt a részemről, de én ezeknek a srácoknak az apjuk vagyok, így amikor döntéseket kell hoznom, akkor megteszem és kiállok ezek mellett.

Song szerint a csapat mindennél előbbre való, fontosabb az egyéni érdekeknél, azonban konkrét részleteket nem volt hajlandó közölni a történtekkel kapcsolatban.

A Marca azt írta, Song jobban szereti a hagyományos stílusú kapusokat, és nem kér az olyan játékosokból, akik túl sokat kockáztatnak. Annak ellenére, hogy a modern futball már megköveteli a kiváló lábmunkájú, azaz a labdát lábbal is bármikor megjátszani tudó kapusokat, Song ezt és az ezzel járó 16-oson kívüli labdázgatást feleslegesnek tartja.

Márpedig Onana a statisztikák szerint 61-szer ért labdához Svájc ellen, ebből 26 alkalommal a 16-oson kívül.

Állítólag a szombati edzésen heves vita alakult ki közöttük, és ugyan leültek megbeszélni a dolgokat, a kapus ragaszkodott ahhoz, hogy nem változtatni a játékmódján. A kapitány erre jelezte, akkor csak csereként számít rá, ezt viszont Onana nem fogadta el, ezért a kispadra sem ült le a hétfői mérkőzésen.

A Marca úgy tudja, Onana nem szeretne bocsánatot kérni, ugyanakkor Samuel Eto’o, a szövetség elnöke egyelőre semleges maradt.

De jelenleg nagyon úgy tűnik, az Inter kapusa számára véget ért a világbajnokság.

Olvasói sztorik