Hírek

Potyagólja után törni-zúzni akart a Real Madrid kapusa

JACK GUEZ / AFP
JACK GUEZ / AFP
Nem csupán Belgium, de kapusa, Thibaut Courtois is gyenge teljesítményt nyújtott Marokkó ellen a labdarúgó-világbajnokság F csoportjának 2. fordulójában, a Real Madrid sztárja két potyagólt is kapott, igaz, egyiket érvénytelenítette a játékvezető.

Azonban így is nyakig benne volt csapata 2-0-s vereségében, ami azt jelenti, hogy Belgium két forduló után három ponttal áll, és csak akkor lehet biztos a továbbjutásban, ha csütörtökön legyőzi a még veretlen Horvátországot.

Courtois előbb az első félidőben Zijes éles szögből leadott szabadrúgását védte be, igaz, ott az egyik lesen lévő marokkói megzavarta, így a bírói döntés megmentette a szégyentől. A 73. percben aztán megismétlődött a jelenet, Szabiri végzett el szabadrúgást balról, és betekerte a labdát a rövid sarokba.

A vereséget követően a kapus volt az első, aki néhány gratuláló kézfogás után beviharzott az öltözőbe, de menet közben még izomból belebokszolt az egyik kispad plexijébe – szerencsére a műanyag bírta az ütést és nem tört össze.

„Ez a vereség kemény csapás volt, de talán itt az ideje, hogy szembenézzünk a tényekkel. Ez egy jelzés, hogy újra önmagunknak kell lennünk” – nyilatkozta később az egyik belga lapnak, hozzátéve, úgy nem lehet nyerni, ha kevés helyzetet alakítanak ki.

F csoport, 2. forduló

Belgium – Marokkó 0-2 (0-0)
Horvátország – Kanada 4-1 (2-1)

 

Az F csoport állása:
1. Horvátország 4 pont (4-1)
2. Marokkó 4 (2-0)
3. Belgium 3
4. Kanada 0

 

A csütörtöki, utolsó forduló programja
16.00: Horvátország – Belgium
16.00: Kanada – Marokkó

Olvasói sztorik