Hírek

Gyerekkori példaképe elsírta magát Messi gólja láttán

Ian MacNicol / Getty Images
Ian MacNicol / Getty Images

Lionel Messinek gyerekkorában Pablo Aimar volt a példaképe, erről már többször is nyilatkozott az évek során. Most együtt dolgoznak az argentin válogatottnál, Aimar ugyanis Lionel Scaloni szövetségi kapitány szakmai stábjának a tagja, ő a másodedző.

A kamera pedig elkapta a pillanatot, amikor Messi Mexikó elleni gólját követően Aimar elsírta magát a kispadon.

Nem titok, ez a mostani Lionel Messi utolsó világbajnoksága. Márpedig a szaúdiak elleni nyitókörös vereség után a kiesés szele is meglegyintette az argentin válogatottat, amely sokáig nem is nagyon találta a ritmust Mexikó ellen, de aztán a csapatkapitány átlövésével sikerült megszerezni a vezetést, végül Argentína 2-0-ra nyert (Enzo Fernandez szerezte a nem is akármilyen második találatot) és kezébe vette a sorsát.

Lekerült egy teher a vállunkról. Megnyugodtunk és megint a saját kezünkben van a sorsunk

– nyilatkozott a hétszeres aranylabdás támadó a szombati mérkőzés után.

„Úgy érzem, az első félidő a helyzetünkből adódóan nehéz volt, győzelmi kényszerben játszottunk. Nem találtuk a réseket, nem járattuk eléggé a labdát az egyik oldalról a másikra. A második félidőben azonban elkezdtük a saját játékunkat játszani, megtaláltuk a tereket, és a gól megváltoztatta a meccset. Szükségünk volt erre a győzelemre, hogy a lengyelek elleni összecsapásba már nyugodtabban mehessünk bele” – vélekedett Messi.

Két forduló után a lengyelek állnak a C csoport élén négy ponttal, őket követik az argentinok és a szaúdiak három-hárommal, a mexikóiaknak pedig egy pontjuk van. A szerdai utolsó körben az argentinok a lengyelekkel, a szaúdiak a mexikóiakkal mérkőznek.

Olvasói sztorik