Hírek

Pánik a fuballvébén: komolyabban megsérülhetett a gólkirályjelölt

Antonin THUILLIER / AFP
Antonin THUILLIER / AFP

Második mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott az ecuadori labdarúgó-válogatott Hollandiával a katari világbajnokságon, így két forduló után négy ponttal várja a folytatást. A csapat legnagyobb sztárja Enner Valencia, a Fenerbahce 33 éves csatára, aki a Katar elleni 2-0-s győzelemkor, és a hollandok elleni is betalált, így három találatával vezeti a góllövőlistát.

A támadó sorozatban hatodik világbajnoki találatát szerezte Ecuadornak, amely legutóbb 2014-ben szerepelt vébén, háromszor volt eredményes, mindannyiszor Valencia révén, ám akkor csoportharmadikként kiesett.

Ami rossz hír, hogy a játékost a pénteki mérkőzés hajrájában hordágyon kellett levinni, és egyelőre a hazai lapok is csak találgatják, mi lehet vele. Az biztos, hogy hétfőn enyhe térdficamot észlelt, de a képalkotó vizsgálatok semmi komolyat nem mutattak ki.

„Volt egy kis dudor a térdemen és a bokámon. Az orvosok majd eldöntik, mi legyen, remélem, készen állok majd Hollandia ellen, és továbbra is segíthetem a csapatomat ezen a világbajnokságon” – mondta néhány napja.

Hollandia ellen azonban a 86. percben a jobb térdét fogva elterült a füvön, az ellenfél nem állt meg, nem véletlenül reklamáltak csapattársai Mustapha Ghorbal algériai játékvezetőnél.

Végül a játékost hordágyon vitték le a pályáról, a kispadon pedig hosszasan jegelte a fájós testrészt, írta az egyik legnagyobb ecuadori lap, az El Universo.

Olvasói sztorik