Hírek

„Mit mondhatnék?” – Bale a walesiek fájdalmas vereségéről

Visionhaus / Getty Images
Visionhaus / Getty Images

Wales 2-0-ra kikapott Irántól a katari világbajnokságon, így az utolsó fordulóban mindenképpen le kellene győznie a csoportfavorit Angliát, hogy legyen esélye a továbbjutáshoz, de még az sem biztos, hogy elég lesz a nyolcaddöntő eléréséhez. A meccs sokáig 0-0-s döntetlenre állt, de aztán egy brutális tarolásért kiosztották a torna első piros lapját a walesi kapusnak, Hennessey-nek (bár a játékvezető elsőre csak sárgát adott), az irániak pedig két gólt is berámoltak a legvégén.

„Csalódottak vagyunk, másképp nem lehet ezt elmondani. Küzdöttünk a legvégéig, és ezt meg kell tennünk majd újra” – mondta az élete első és egyben utolsó világbajnokságán szereplő Gareth Bale az Eurosport cikke szerint, majd azzal folytatta:

Mit mondhatnék? Talpra kell állnunk és mindent megtenni

– tette hozzá a csapatkapitány, aki végigjátszotta a mérkőzést, egy távoli lövéssel próbálkozott, mellette pedig egy helyzetet dolgozott ki.

A walesi válogatott története második világbajnokságán szerepel, 1958-ban megcsípte a csoportja második helyét, de a nyolcaddöntőben végül kikapott a végső győztes Brazíliától.

Olvasói sztorik