Hírek

Elkobozták és megtaposták egy brazil újságíró szivárványos zászlóját

JP Carnevalli / Getty Images
JP Carnevalli / Getty Images

Még csak néhány napja tart a világbajnokság, de máris tucatnyi történet látott napvilágot arról, hogy a katari hatóságok sajátosan kezelik a világ egyéb részeiről az országukba látogató vendégeket. Több esetet dokumentáltak már, hogy ruhadarabokat, kiegészítőket koboztak el szurkolóktól, mert azok valamilyen formában szivárványszínűek voltak.

Hasonló esett meg egy brazil újságíróval, Victor Pereirával is, aki a Twitter-oldalán számolt be a vele történtekről. A férfinél egy zászló volt, amin valóban fellelhető volt a szivárvány, ám az nem az LMBTQ+ mozgalmat szimbolizálta, valójában Pernambuco állam hivatalos lobogója volt az újságírónál. Mindez kevéssé érdekelte azt a tradicionális fehér ruhát viselő helyi férfit, aki a semmiből ott termett Pereira előtt, kikapta a kezéből a zászlót, a földre dobta és taposni kezdte. Pereira a telefonjával rögzíteni kezdte a férfi tettét, mire az a telefont is elvette tőle, és azt mondta, csak akkor adja vissza, ha kitörli a videót.

Ekkor lépett oda hozzájuk egy rendőr, aki ugyan elvette a telefont a helyi férfitól, de ő is arra szólította fel Pereirát, hogy törölje a videót, aki ennek végül eleget is tett.

Olvasói sztorik