Hírek

Olyan rosszul játszottak a szaúdiak, hogy attól Messiék zavarodtak meg

Khaled DESOUKI / AFP
Khaled DESOUKI / AFP
A világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését a szaúdi labdarúgó-válogatott aratta, amely úgy győzte le Argentínát 2-1-re, hogy az első félidőben teljesen alárendelt szerepet játszott, és akár négygólos hátrányba is kerülhetett volna. A szünetben azonban történt valami.

A csapat francia edzője, Hervé Renard tartott egy lelkesítő beszédet franciául, amit egy tolmács adott tovább a játékosoknak.

A szaúdiak középpályása, Abdulelah al-Malki hangsúlyozta, hogy a kapitány korábban még sosem tüzelte fel ennyire őket, mint most.

Renard megríkatott minket, úgy motivált, és felpörgetett minket a második félidőre

– fogalmazott, és tiszteletteljesen őrültnek nevezte a francia szakvezetőt.

Az 54 éves szakember futballistaként csak alacsonyabb osztályú csapatokban szerepelt, 31 évesen már edzősködött, de klubszinten nem tudott sikereket elérni. Pedig dolgozott az algériai USM Alger, a francia Sochaux és Lille csapatainál is,

de hírnevet az afrikai válogatottaknál szerzett magának: 2012-ben Zambiával, 2015-ben Elefántcsontparttal nyerte meg az Afrika-kupát.

„Az ég minden csillaga hozzánk igazodott, de ne felejtsük el, Argentína még mindig fantasztikus csapat. Talán a rossz első félidőnk zavarta meg őket. De ilyen a futball, néha teljesen őrült dolgok is megtörténhetnek. Márpedig ha a világbajnokságra jössz, hinned kell magadban” – nyilatkozta.

Az eredmény bekerül a történelemkönyvekbe, de edzőként mindig többet kérek a játékosaimtól, úgyhogy maradjunk alázatosak. Van 20 percünk ünnepelni, de ennyi. Vár még ránk két mérkőzés

– tette hozzá.

Azért kritikával is illette csapatát, szerinte taktikailag nagyon gyengék voltak az első félidőben, ha akkor kapnak egy második gólt, akkor véget ért volna a meccs.
Szaúd-Arábiára még Lengyelország és Mexikó vár a C csoportban.

Olvasói sztorik