Hírek

Nagy a boldogság Zágrábban, rácuppant a majom a horvát zászlóra

Az elmúlt években sok jósolásra állítólag képes állattal megismerkedhettünk a sportesemények kapcsán. Ilyen volt az oberhauseni Paul, a polip, aki a német válogatott eredményeit jósolta 2008-ban és 2010-ben, Funtik, az ukrán malac, aki a 2012-es Eb során tevékenykedett, vagy Big Head, a teknős, aki a 2014-es világbajnokságon próbálta segíteni a hazai brazilokat.

A horvátoknak is akadt egy ilyen állatkája, egy majom. Négy éve a Kent névre hallgató gibbon majdnem minden eredményt eltalált, Zlatko Dalic válogatottja pedig meg sem állt a döntőig.

A horvátok tartották magukat az örök igazsághoz, miszerint bevett csapaton nem szabad változtatni, így kedden izgalmas nap várt a zágrábi állatkert lakóira.

A majomketrecbe két, gyümölcsökkel kirakott dobozt tettek, egyiken a horvát, a második a marokkói zászlóval. Kent azonnal a horvát doboz felé indult el, és ami plusz jó jel, egyből neki is látott falatozni.

„Az elmúlt két hétben levetítettük neki a rivális csapatok meccseit, szóval biztosan tudja, hogy Horvátország mennyivel erősebb Marokkónál.

Az oroszországi világbajnokságon szinte száz százalékig biztosan jósolt, ezért nagyon örülünk, hogy most azonnal Horvátországot választotta

mondta Damir Skok, a zágrábi állatkert igazgatója.

Olvasói sztorik