Hírek

Cristiano Ronaldo nem akarja, hogy róla kérdezgessék a csapattársait

Christopher Lee / Getty Images
Christopher Lee / Getty Images

Bár a portugál labdarúgó-válogatott csak csütörtökön kezdi majd el a katari labdarúgó-világbajnokságot, hétfőn sajtótájékoztatót tartott Cristiano Ronaldo. A portugál támadó úgy indult el a vb-re, hogy előtte még adott egy interjút a Manchester Unitedről, amiben nem kímélte sem a klubot, sem annak tulajdonosait, sem pedig az előző és a jelenlegi edzőjét sem. Érthetően ez is felmerült a hétfői sajtóeseményen is.

Az időzítés, csak időzítés. Maguknak nem kell magyaráznom. Néha igazat írnak rólam, néha hazugságokat. De nem kell, hogy érdekeljen, mások mit gondolnak róla. Akkor beszélek, amikor akarok. Kérem, ne kérdezgessenek senkit róla. Kérdezzék őket a világbajnokságról

mondta a 37 éves támadó, utalva a csapattársaira, majd

azt üzente az őt bírálóknak, hogy ő maga bizony golyóálló.

Az interjút követő első hullámok után találkozott egymással a portugál keret, ahol volt egy furcsa jelenet manchesteri csapattársa, Bruno Fernandes és közte. Ronaldo azt mondta, viccelődve megjegyezett valamit Fernandes késése kapcsán, amúgy pedig fantasztikus az öltözői hangulat a válogatottnál.

Ismernek már engem régóta, tudják milyen vagyok. Ambiciózus a keret, amely éhes a sikerre. Biztos vagyok benne, hogy a történtek nem zavarják meg a koncentrációt. (…) Hiszem, hogy Portugália a legerősebb a vb-mezőnyben. De ezt be is kell bizonyítanunk a pályán.

A portugál csapat a H csoportba került, ahol Ghána, Uruguay és Dél-Korea lesz majd sorrendben az ellenfele.

Olvasói sztorik