Hírek

„Mindenkinek van már valamilyen sérelme” – a szurkolók és a szponzorok is felháborodtak a sörtelen vébén

Buda Mendes/Getty Images
Buda Mendes/Getty Images

A Guardian beszámolója szerint a katari világbajnokság szponzorai aggodalmukat fejezték ki a FIFA-nál, miután a szervezők bejelentették, mégsem árulnak majd sört a mérkőzéseken.

A sörkérdés hónapok óta feszültség tárgya a FIFA és a konzervatív muszlim állam, Katar között, ahol szigorúan szabályozzák az alkohol árusítását. Nem segíti a helyzetet, hogy a Budweiser 75 millió dolláros szponzori megállapodást kötött, de a legnagyobb probléma mégis az időzítéssel van, hiszen a pénteki bejelentés csak két nappal előzi meg a nyitómeccset.

A szponzorok úgy érzik, a FIFA cserben hagyta őket. Mindenkinek van már valamilyen sérelme, sokan összeültek átbeszélni a szerződésekkel kapcsolatos lehetséges lépéseket

– idéz a Guardian egy neve elhallgatását kérő forrást.

A Futballszurkolók Egyesülete (Football Supporters’ Association) azt is felvetette, mennyire lehet majd megbízni a katari szervezők szavában, ha az utolsó pillanatban visszatáncolnak a kérdésben.

„Egyes szurkolók szeretik a sört, mások nem. A valódi probléma az utolsó pillanatos pálfordulás. A kommunikáció és átláthatóság teljes hiánya, amit a szurkolók irányába mutatnak. Ha az utolsó pillanatban teljesen meggondolják magukat és minden magyarázat nélkül, akkor a drukkerek joggal aggódnak majd, hogy egyéb ügyekben is megtörténhet ez”

– mondta az FSA szóvívője.

katari világbajnokság magyar idő szerint vasárnap 17 órakor kezdődik, a nyitó meccsen a házigazda Katar Ecuadorral csap össze.

Olvasói sztorik