Hírek

Akon nem érti a katari vébé elleni bojkottot: Mindenhol más kultúra uralkodik

Naomi Rahim / WireImage
Naomi Rahim / WireImage
Persze ő sem ért egyet az állam döntéseivel.

A TMZ Sports elkapta a világhírű R&B-énekest, Akont egy interjúra a Katarban rendezett labdarúgó-világbajnokság apropóján. Noha számos híresség bojkottálja a világtornát amiatt, mert bizonyos emberi jogi kérdésekben nem tudnak közösséget vállalni a katari állammal.

Nem értem a bojkott célját. Én úgy gondolom, bárhol jársz a világban, mindenhol más-más kultúrákat látsz, más az életmód, másfajta életszínvonal uralkodik. Ha megnézünk egy olyan helyet, mint Amerika, hajlamosak vagyunk bizonyos dolgokat természetesnek venni. És ezt vetítjük ki mindenre, amit nem értünk. Ahelyett, hogy elutaznánk oda, Katarba, hogy megértsük a kultúrát, hogy mi történik, csak azt hajtogatjuk, amit mindenki, hogy humanitárius gondok vannak.

Az énekes másképp látja a kérdést. Nem ért egyet a katari állammal, de felismeri, hogy más a kultúra, ami ott uralkodik.

Ezek a nézeteltérések mind kulturális okokra vezethetők vissza. Nézd meg Afrikát, a Közel-Keletet, sok helyen az LMBTQ nem létezik, nem ebbe születnek bele az emberek. Ez nem ellenszenv kérdése, csak kulturális dolog. Meg kell értenünk azt, hogy mások miben szocializálódtak.

Többek között az LMBTQ-jogok mellett többször kiálló David Beckhamet is számos kritika érte, amiért borsos szerződést írt alá a homoszexualitást kriminalizáló katari állammal, vállalva, hogy a rendezvény arca lesz. Hasonló okokból zúdult kritika Robbie Williamsre is, aki a tervek szerint decemberben lép fel az öbölországban.

De Dua Lipa például keményen felszólalt a katari állam ellen:

Kapcsolódó
Olvasói sztorik