Hírek

Messi elmondta, kiket tart a vb favoritjának

Karim SAHIB / AFP
Karim SAHIB / AFP

Lionel Messi 35 évesen pályafutása ötödik, egyben utolsó vébéjére készül. A nyomás szokás szerint hatalmas rajta, hiszen a kétszeres világbajnok (1978, 1986) Argentína ismét tőle várja, hogy visszavezesse a csúcsra a csapatot. A tavalyi Copa América-győzelem felszabadító érzés lehetett Messi számára, hiszen 1993 óta ez volt az első olyan világverseny, amelyet felnőttszinten megnyertek az argentinok, és Messi négy elveszített döntő (2014: vb, 2007, 2015, 2016: Copa América) után megtapasztalhatta, milyen a válogatottal révbe érni.

A vasárnap kezdődő katari torna előtt Messit arról kérdezték, kit tart az idei vb favoritjának.

„Brazíliát, Franciaországot és Angliát említeném. Ők kicsivel a mezőny fölé emelkednek” – nyilatkozta a 90 válogatottbeli góljával dél-amerikai rekordernek számító klasszis.

Messi szerényen kihagyta a felsorolásból saját csapatát, amely a csoportkörben Szaúd-Arábiával, Mexikóval és Lengyelországgal találkozik majd. A PSG sztárja az eddigi négy vébéjén 19 meccsen 6 gólt szerzett, ha Katarban is lő még négyet, akkor beéri a vébék legjobb argentin gólvágóját, Gabriel Omar Batistutát.

Olvasói sztorik