Hírek

„Az egész világot meghívták ide, akkor miért nem forgathatunk egy nyilvános helyen?” – lekapcsolták a katari szervezők a dán tévést

Twitter.com/RasmusTantholdt
Twitter.com/RasmusTantholdt

Rasmus Tantholdt, a TV2 nevű dán tv-csatorna munkatársa élőben jelentkezett be a labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó Katar fővárosából, Dohából, amikor a helyi szervezők lekapcsolták.

„Uram, az egész világot meghívták ide, akkor miért nem forgathatunk egy nyilvános helyen?” – reklamált Tantholdt, mikor a helyiek eltakarták a kamerát. A dán újságíró azt magyarázta, hogy akkreditációval a birtokában bárhol készíthet felvételeket, majd kissé felkapta a vizet, amikor az egyik szervező finoman elejtette a mondatában, hogy össze is törhet az a kamera.

Tantholdt később megemlítette a Twitter-oldalán, hogy a vb sajtóosztálya és a szervezőbizottsága is bocsánatot kért tőle a történtekért.

A dán válogatott korábban meglehetősen kritikusan állt a katari vb-hez, és a csapat mezszponzora, a Hummel olyan szerelést készített a tornára, amelyen minden szimbólumot minimalizáltak, beleértve a logót és az arculati elemeket.

„Támogatjuk a dán válogatottat, de Katart nem. Olyan tornán nem akarunk megjelenni, amely többezer ember életét követelte. Hisszük, a sport összehozza az embereket. Amikor ennek az ellenkezője történik, akkor felszólalunk” – állt a Hummel közleményében.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik