Hírek

Inkább el sem vitték Katarba a védőt, aki miatt bukhatták volna az egész világbajnoki szereplést

Hector Vivas/Getty Images
Hector Vivas/Getty Images

Az ecuadori válogatott világbajnoki keretéből kimaradt az a Byron Castillo, akinek megkérdőjelezték a nemzetiségét.

A chilei válogatott azért nyomta föl a futballistát, mert arra gyanakodtak, hogy Castillo valójában kolumbiaiként szerepelt másik ország válogatottjában. A jobbhátvéd 8 vb-selejtezőn lépett pályára, így az óvás akár kizárással is végződhetett volna. A FIFA első körben elutasította a chilei fellebbezést, csakhogy később újra terítékre került a 24 éves focista ügye. Ennek köszönhető, hogy az ecuadori szövetség (FEF) inkább nem kockáztatott.

Nem sérülés áll a háttérben. A FEF megerősíti, hogy Byron Castillót azért nem nevezi a katari világbajnokságra, mert fennáll a veszélye annak, hogy ismét igazságtalanság szankciókat kell elszenvednie. Hosszú és megterhelő megbeszéléseken vagyunk túl, különösen a játékos és családja küszködött, de nem maradt más megoldás, ugyanis nem veszélyeztethetjük a következő vb-részvételünket

– írta a szövetség, amely szerint a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) korábban is csak szította a tüzet az ügy vizsgálata alatt.

Ecuadot az A csoportban kapott helyet, ahol a házigazda Katar mellett Szenegállal és Hollandiával találkozik majd a vasárnap rajtoló vébén.

Olvasói sztorik