Hírek

Hajnal: A Fradi sokat tudott hozzátenni ahhoz, hogy Laidouni ott lehet a vébén

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Aissa Laidouni is tagja lesz a tunéziai válogatott keretének a november 20-án kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon, amire klubjánál, a Ferencvárosnál is büszkék.

Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója az M1 aktuális csatornának kiemelte: várható volt játékosuk meghívása a vb-keretbe, miként az is, hogy a tunéziai együttes kezdőcsapatában jut majd szerephez a vb-n is, hiszen a közelmúltban rendre ott kapott lehetőséget. Kiemelte: Laidouni vb-részvétele közös siker a játékosnak és a klubnak.

Természetesen a pályán neki kell teljesítenie, de a Ferencváros az ő kiválasztásával, szerződtetésével, képzésével, versenyeztetésével sokat tudott hozzátenni ahhoz, hogy most egy ilyen tornán részt vehet

A sportvezető hangsúlyozta, Laidouni története a francia harmadosztályból indulva „kicsit meseszerűen” alakul. Hozzátette: amennyiben a vb-n jól teljesít, akkor az eddigieknél is nagyobb érdeklődés lehet iránta más klubok részéről, és az értéke is megnőhet.

„Az is a labdarúgás része, hogy egy ilyen esemény után, és egy olyan időszak után, amit ő produkált a Fradival, valamint a tunéziai válogatottal, vannak, illetve lesznek érdeklődők. Amennyiben olyan helyzet áll elő, hogy konkrétumokról kell elgondolkodni, az is benne lehet a pakliban, hogy adott esetben valamikor egy játékos távozik tőlünk. De ez a labdarúgás rendje, úgyhogy akkor beigazolódna az a folyamat, amit a Fradinál ez elmúlt években tettünk-teszünk, azaz közösen sikeresnek lenni, a játékosokat pedig új szintre juttatni” – mondta.

Laidouni ebben az idényben minden sorozatot számolva 23 tétmeccset játszott a Fradival, és 2 gólja mellett 4 gólpassza van.

Tunézia hatodszor jutott ki a vb-re, ahol a D csoportban a címvédő Franciaország mellett Ausztrália és Dánia lesz az ellenfele.

Olvasói sztorik