Hírek

Ezért maradhatott ki a Fradi-csatár a vb-keretből

Fran Santiago / Getty Images
Fran Santiago / Getty Images

Ryan és Samy Mmaee sem került be a katari világbajnokságon szereplő marokkói válogatott keretébe. A Le Matin című lap külön cikket szentelt a kerethirdetést követően a hiányzóknak, az első bekezdés pedig épp a két ferencvárosi játékos helyzetéről szól.

A cikkíró megjegyzi, hogy Samy Mmaee esetében kevésbé meglepő ez a döntés, a védő ugyanis csak elvétve lépett pályára a csapatban, ha be is válogatták, többnyire a kispadon foglalt helyzet. Ryan Mmaee távolléte viszont váratlan, ő ugyanis a vb-selejtező első szakaszában négy-négy gólt és gólpasszt szerzett.

Az ő helyzetét két történés befolyásolta a cikk szerint:

  • egyfelől a nyáron kapitányváltás történt, a csapat sztárjával, Hakim Zijech-sel korábban összevesző Vahid Halilhodzicot menesztették, akinek a helyére Walid Regraguit nevezték ki,
  • az új edző pedig azt az Abderrazak Hamdallah-t válogatta be, aki 2019-ben lemondta a válogatottságot, de aztán nemrég bocsánatot kért és közölte, minden feltétel nélkül fogja viselni a címeres mezt a továbbiakban. Hamdallah jelenleg a szaúdi al-Ittihadban focizik, ahol 21 meccsen 17 gólja van.

A támadószekcióba a chelsea-s Zijech mellett egyébként került játékos a spanyol (Abde Ezzalzouli, Youssef En-Nesyri) és a francia (Sofiane Boufal, Amine Harit, Zakaria Aboukhlal) élvonalból is.

Marokkó története során hatodszor vehet részt a világbajnokságon, eddig csak egyszer, 1986-ban jutott tovább a csoportkörből. A katari vébén november 23-án az előző vb-n ezüstérmes horvátokkal találkozik, négy nappal később a legutóbb harmadik belgákkal csap össze, majd Kanada ellen zárja a csoportkört.

Kapcsolódó
Az oroszországi mélypont után előrelép-e Afrika a katari világbajnokságon?
Afrika lesz a 2026-ra tervezett vb-létszámbővítés egyik nagy nyertese – a földrész válogatottjai 9 fix helyet kapnak a 48-ból –, de a fekete kontinens csapatainak már illene Katarban is bizonyítaniuk. Nem lesz könnyű dolguk.
Olvasói sztorik