Hírek

Pogbának 12 napja maradt, hogy csodát tegyen

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Paul Pogba a nyáron ingyen tért vissza a Manchester Unitedtől a Juventushoz, de az olasz klubban ősszel egyetlen percet sem játszott sérülése miatt.

Ez egyrészt hatalmas érvágás volt a BL-ben bukdácsoló, és a Serie A-ban sem remeklő Juve számára, ráadásul Pogba is nagyon távol került attól, hogy ott legyen a katari vébén a francia válogatott tagjaként. A játékos térdsérülése miatt előbb a konzervatív gyógymódot választotta, majd szeptemberben mégis bevállalta a műtétet.

Azóta tart a versenyfutás az idővel, és bár a 29 éves középpályás már a társakkal edz, Massimiliano Allegri nem válogatta be a hétvégi, Lecce elleni bajnokira nevezett keretbe.

A címvédő francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps november 9-én hirdeti ki a vb-keretét, vagyis Pogbának 12 napja maradt arra, hogy meggyőzze Deschamps-ot arról, olyan állapotban van, hogy megéri őt elvinni a tornára.

Négy éve ő volt a franciák egyik kulcsembere:

A 91-szeres válogatott Pogba április 19-én szerepelt utoljára tétmeccsen, de a Liverpool elleni rangadón a 10. percben le kellett cserélni vádlisérülés miatt.

Olvasói sztorik