Hírek

Katari foci-vb: vigyáznak majd a részegekre

ANKE WAELISCHMILLER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
ANKE WAELISCHMILLER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
A szervezők kijózanodásra alkalmas helyeket biztosítanak azoknak, akik túlzásba vitték az alkoholfogyasztást.

A november 20-án rajtoló katari labdarúgó-világbajnokság szervezői kijózanodásra alkalmas helyeket biztosítanak az ittas drukkerek számára.

Nasszer al-Hater, az előkészületekért és a lebonyolításért felelős testület vezetője a Sky Newsnak adott televíziós interjúban elmondta: vigyázni fognak azokra, akik túlzásba vitték az alkoholfogyasztást.

„Vannak arra vonatkozó tervek, hogy az emberek hol tudnak majd kijózanodni, amennyiben túl sokat ittak” – nyilatkozta al-Hater.

Hozzátette:

jó ötletnek tartja, hogy ilyen esetben biztonságban tudják ezeket a drukkereket, akik így nem jelentenek veszélyt önmagukra vagy másokra.

A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. Ez eddig ismeretlen kihívást jelent a szervezőknek, hiszen a nemzetközi szövetség, így a vb egyik fő támogatója egy sör világmárka, a szurkolói kultúrának pedig általában része az alkoholfogyasztás.

A katari vb-n a mérkőzések előtt három órával kezdődik és utána egy óráig tart az italárusítás a belépőjeggyel rendelkező drukkerek számára, a meccsek alatt viszont nem lesz lehetőség sörvásárlásra – számolt be szeptemberben a Reuters hírügynökség az erre vonatkozó terveket ismerő belső forrásra hivatkozva.

Olvasói sztorik