Hírek

Nem lesz többé válogatott a portugál gólvágó

SZABÓ BERNADETT / AFP
SZABÓ BERNADETT / AFP

Rafa Silva többet nem lép pályára a portugál labdarúgó-válogatottban. Ezt maga a játékos jelentette be hétfőn, noha Fernando Santos őt is behívta a soron következő Nemzetek Ligája-meccsekre, formáját elnézve a világbajnoki szereplésre is lett volna esélye.

„Tájékoztattam Fernando Santost és a portugál szövetséget, hogy többet nem játszom a válogatottban.

Úgy érzem, hogy ez az őszinte és a helyes lépés a karrierem mostani pontján. Arra kérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a döntésemet.

Én leszek a legnagyobb szurkoló, remélem, a csapat továbbra is sok örömöt okoz majd a portugál embereknek” – írta közleményében a 29 éves játékos.

Kapcsolódó

Rafa Silva egyszer csereként lépett pályára a 2016-ban Európa-bajnoki címet nyert csapatban, majd tagja volt a Nemzetek Ligája-győzelemnek is. A magyar válogatottnak is lehet róla emléke, a 2021-es Eb csoportkörében a meccs hajrájában, 0-0-nál állt be, kiharcolt egy tizenegyest és kiosztott két gólpasszt is a Puskás Arénában, a portugálok 3-0-ra nyertek. A felnőtt válogatottban 25 alkalommal játszott, négy asszisztig jutott.

A támadó remek formában kezdte a mostani szezont a Benficában, 13 mérkőzésen hat gólja van és további négy találatot előkészített. 2016 óta erősíti a klubot, amellyel nyert két bajnoki címet.

Olvasói sztorik